Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Resnična popolnost

Chamgon Kenting Tai Situpa

  • Koda: 135
  • EAN:

Knjiga opisuje povezavo med zadovoljstvom, stresom in pohlepom ter govori o naravi uma, brezmejnosti uma in prvobitni modrosti.

Celoten opis
Avtor Chamgon Kenting Tai Situpa
ISBN 9789612816667
Datum izida 20.07.2015
Format 21x 15cm
Teža 230g
Strani 149
Vezava mehka
Prevod Ani Karma Wangmo in drugi
Založba PALPUNG JEŠE ČÖLING
  • Redna cena
  • 18,00
  • Članska cena
  • 15,00
Opis izdelka

Knjiga ‘Resnična popolnost’ je zbirka predavanj Chamgona Kentinga Tai Situpe, ki predstavlja jasen in razumljiv uvod v bistvo budizma. Avtor opisuje povezavo med zadovoljstvom, stresom in pohlepom ter govori o naravi uma, brezmejnosti uma in prvobitni modrosti. 

Knjiga govori o splošnih temah vsakdanjega življenja, ki so dandanes zelo pomembne - o smislu življenja, praksi budizma v vsakdanjem življenju, obvladovanju stresa, budizmu za mestne poslovneže, ter o bistvu budizma.

V njej Chamgon Kenting Tai Situpa razloži, da so vsi Budovi nauki namenjeni osmišljanju našega življenja; njihov glavni namen pa je, da ukrotimo svoj um in spoznamo bistvo vse dharme. Poudarja tudi, da razsvetljenje ni rezultat vzrokov in pogojev, temveč je onkraj vsega tega.

Knjiga tudi predstavlja serijo poučnih dialogov z učenci in je bralcu prijazna, doumljiva in presenetljivo lahko razumljiva.

Knjiga je naprodaj tudi v elektronski obliki. Lahko izbirate med ​formatoma ​EPUB (za računalnike, tabletične računalnike, ‘pametne’ telefone in E-readerje) in Kindle. ​Cena e-knjige je 7,00 €.

Za naročilo knjige nakažite ​plačilo na ​bančni račun in na e-naslov (info@palpung.si) ​dostavite potrdilo o nakazilu ter ​sporočite, kateri ​format bi želeli. Knjigo vam bomo poslali po e-mailu.

Podatki za plačilo:
FUNDACIJA PALPUNG JEŠE ČÖLING
GROHARJEVA CESTA 20
1000 LJUBLJANA
Banka Koper 
SI56 1010 0003 9501 887

 

 

Več informacij o avtorju:

Dvanajsti Chamgon Kenting Tai Situpa je eden najpomembnejših duhovnih učiteljev v tibetanskem budizmu. Dvanajsti Chamgon Kenting Tai Situpa se je rodil leta 1954 v okrožju Paljul kraljestva Derge v vzhodnem Tibetu. Ko je bil star leto in pol, ga je šestnajsti Karmapa prepoznal in ustoličil v samostanu Palpung v Tibetu. Pri enaindvajsetih je ustanovil samostan Palpung Šerabling v severni Indiji.

Leta 1980 je prvič obiskal Evropo in od takrat naprej je veliko potoval po celem svetu in poučeval budistično filozofijo in meditacijo. Chamgon Kenting Tai Situpa je znan umetnik in mojster kaligrafije, tekoče govori angleško in je avtor mnogih knjig o budizmu. Aktivno sodeluje tudi v medverskih in medkulturnih humanitarnih projektih, leta 1989 pa je vodil "romanje za aktivni mir", da bi pozval ljudi k aktivnemu prizadevanju za mir v svetu. Igral je ključno vlogo pri prepoznanju sedemnajstega Karmape, Ogyena Trinleya Dorjeja, kateremu je predal celotno izročilo linije mahamudre.