Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Radost življenja

Ključ do skrivnosti in znanosti sreče

Yongey Mingyur Rinpoče

  • Koda: 078
  • EAN:

Meditacija, ta izmuzljiva, a tako dostopna praksa umirjanja uma in duha, samospoznavanja in sprostitve. Ali kot Mingyur Rinpoče rad reče: kako umiriti svoj um, ki kot nora opica divja po naši zavesti, da bi končno slišali sebe.

Prva tovrstna knjiga … resnično prepričljivo in neskončno praktično zlitje tibetanskega budizma in znanstvenih idej. Mingyur Rinpoče je učitelj za naš čas, z edinstvenim darom, da zgradi most med tema dvema svetovoma. Obvezno branje za vsakogar, ki ga zanimajo vzroki in posledice sreče.

 

Celoten opis
Avtor Yongey Mingyur Rinpoče in Eric Swanson
ISBN 978-961-6058-65-0
Datum izida september 2020
Format 15,0 x 21,0cm
Teža 320g
Strani 280
Vezava mehka
Prevod Suzana Dewa
Založba Iskanja
Predgovor Daniel Goleman
  • Redna cena
  • 22,00
  • Članska cena
  • 17,00
Opis izdelka

Budisti že več tisočletij uživajo brezmejne koristi meditacije. A kako ta deluje? In zakaj? Načela v ozadju te starodavne prakse se že dolgo izmikajo nekaterim od najboljših umov moderne znanosti. Do zdaj. V tem prelomnem delu nas svetovno priznani budistični učitelj Yongey Mingyur Rinpoče vabi, naj se mu pridružimo pri razkritju skrivnosti, ki se skrivajo v ozadju meditacijske prakse. V sodelovanju z nevroznanstveniki laboratorija za slikanje možganov in obnašanje Waisman Yongey Mingyur podaja jasne uvide v moderne raziskave, ki kažejo, da sistematično urjenje v meditaciji lahko poveča delovanje v predelih možganov, povezanih s srečo in sočutjem. Skupaj s fiziki razvija tudi znanstveno osnovano interpretacijo budističnega razumevanja narave resničnosti.

Z uporabo osnovnih meditacijskih praks, ki nam jih ponuja, lahko odkrijemo poti skozi vsakodnevne probleme ter spremenimo ovire v priložnosti za spoznanje neomejenega potenciala našega lastnega uma.

Bistvo budistične prakse ni toliko v prizadevanju, da spremenite svoj način razmišljanja in obnašanja, ali da postanete boljši človek, temveč v spoznanju, da ne glede na to, kaj mislite o okoliščinah v svojem življenju, ste že dobri, celoviti in popolni, bistvo pa je v prepoznavanju prirojenega potenciala vašega uma.

Mogoče vas bo zanimala tudi knjiga KO LJUBIŠ SVET, SVET LJUBI TEBE https://www.iskanja.si/knjige/ko-ljubis-svet-svet-ljubi-tebe.html