Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Do cilja in naprej

založba Chiara

napisal Jure Aleksič za Brigito Langerholc

  • Koda: 181
  • EAN:

»To, kdo je dobil zlato, kdo srebro in kdo bron, je ravno nekje zadnja stvar, ki zanima božansko ponižnost.«

Celoten opis
Avtor Brigita Langerholc in Jure Aleksič
ISBN 978-961-7060-80-5
Datum izida 2022
Format 14 x 20cm
Teža 430g
Strani 320
Vezava mehka
Založba Chiara
  • Redna cena
  • 23,00
  • Članska cena
  • 20,70
Opis izdelka

Brigita Langerholc je v knjigi spregovorila o trenutkih, ko se je odločila, da je zdrava, najbolj po izjemnem četrtem mestu na olimpijskih igrah v Sydneyju, in o res divjih procesih, ki so sledili temu … Pa o študiju in številnih medaljah v tistem času, za katere sploh ne vemo, o indijski poroki, štirih otrocih, pa o terapijah, ki so jo najbolj dvignile, pa o svojih štirih bližnjih srečanjih z ajahuasko, o spoštovanih mentorjih in solidarnosti med kolegi, a tudi zelo jasno o polenih, ki so padala po progah vrhunskega športa.

Več o Brigiti preberite na blogu - Brigita Langerholc, nekdanja olimpijka, zdaj v knjigi Do cilja in naprej. A ljubeče do sebe!

Skratka – vse in še veliko več o tem, kako je to ognjevito bitje, mama treh deklic, naredilo preskok od bolehne punčke do vrhunske športnice in zdaj coachinje z dragocenimi novimi znanji.

Iz spremne besede:

»Brigito spremljamo v – upam si reči – njeni odisejadi, ki se odvija kot misija nemogoče. Kljub začetni diagnozi, ko ji strokovnjaki niso dajali veliko možnosti, se je podala na negotovo pot. Že takrat je bili jasno, čeprav se tega še ni zavedala, da gre v treningu za nekaj več, ne zgolj za telesno pripravo.

Nevidne ravni posameznikovega bivanja, predvsem lastnega obstoja, lahko razvijamo tako z intuicijo kot z močno voljo in s hotenjem, spoznati tudi te, nam običajno nedostopne plasti življenja naše podzavesti. Slednja o življenju Univerzuma ve več kot zavestno razumsko mišljenje.«

Marjan Ogorevc, atletski trener, bioterapevt, avtor več knjig 

O AVTORJU:

Jure Aleksič je novinar in publicist s skoraj tridesetletnim stažem. Kot najstnik je začel z objavljanjem znanstveno-fantastičnih zgodb v reviji Življenje in tehnika, nakar je petnajst let pisal najbolj udarne reportaže v Mladini. V zadnjem desetletju se je kot svobodnjak specializiral za intervjuje in portrete. V dolgih letih pridnega pogovarjanja je med drugimi intervjuval Marilyna Mansona, Roberta Sapolskega in Cate Blanchett. Najraje pa ima vsebinske domače sogovornike, ki imajo rešitve za civilizacijsko gangreno, v katero smo se zaplezali. Torej natanko takšne ljudi, kot smo jih sklenili bralcem predstaviti v naši novi zbirki Osebno.