Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Ozdravimo bolečine hrbta

RAZPRODANO

dr. John E. Sarno RAZPRODANO

  • Koda: 046
  • EAN:

Profesor klinične rehabilitacijske medicine je s svojim programom pomagal tisočim pacientom - brez zdravil ali nevarnih operacij.

RAZPRODANO

Celoten opis
Avtor dr. John E. Sarno
ISBN 961-6058-33-9
Datum izida julij 2004
Format 20x 14,3cm
Strani 196
Vezava mehka
Prevod Miran Sagmeister
Opis izdelka

Večina ljudi z bolečinami v vratu, ramenih, hrbtu ali zadnjici je prepričana, da ima bolečine zaradi poškodbe, ki jo je povzročila neka fizična dejavnost (šport, dvig nečesa, določen gib, nesreča ...). Dr. Sarno pa je za bolečine hrbta, vratu, ramen in zadnjice, ki ne izvirajo iz strukturalne spremembe, postavil novo diagnozo - TMS, tenzijsko mišični sindrom. Nova diagnoza zahteva tudi nov način zdravljenja. Strukturalne nepravilnosti hrbtenice, pravi, le redko povzročajo bolečine v hrbtu. Do tega odkritja je prišel po dolgoletnih izkušnjah kot zdravnik rehabilitacijske medicine, ko je ugotovil, da stare metode zdravljenja niso dovolj učinkovite.
 
Ko je dr. Sarno postavil novo diagnozo in v skladu z njo tudi deloval, je postalo zdravljenje občutno uspešnejše. To je bil začetek diagnostike in terapevtskega programa, ki ga opisuje knjiga. V knjigi predstavi manifestacije TMS-ja, psihologijo in fiziologijo TMS-ja ter zdravljenje. Opiše tudi tradicionalne (konvencionalne) diagnoze, ki jim rutinsko pripisujemo bolečine v vratu, hrbtu, ramenih in udih, in zdravljenja. Velika večina teh diagnoz kot na primer hernija, degeneracija, sesedanje, razkroj, ukleščenje in druge, izziva strah. To velja tudi za cel kup prepovedi in zapovedi, ki se jih ljudje naučijo med obiski pri zdravniku ter v pogovorih med seboj. Strah pa ima pri TMS nasprotne učinke od želenih.
 
Dr. Sarno v knjigi prikaže povezavo med umom in telesom ter jo zaključi s pismi pacientov, ki opisujejo svojo izkušnjo z bolečinami in programom zdravljenja. Knjigo je prevedel Miran Š. Sagmeister, ki se le 'nenaključju', ki mu je na pot prineslo to knjigo, lahko zahvali, da se je tudi sam izognil operaciji, ki ga je čakala.