Pozdravljeni na spletni strani Založbe Iskanja

Misleci z vzhoda

RAZPRODANO

Idries Shah

  • Koda: 064
  • EAN:

Idries Shah je v knjigi Misleci z Vhoda zbral duhovite sufijske zgodbe, ob katerih se lahko nasmejite in zamislite.

 

Celoten opis
Avtor Idries Shah
ISBN 978-961-6058-51-3
Datum izida oktober 2010
Format 13,5 x 20,5cm
Teža 320g
Strani 208
Vezava mehka
Prevod Andželka Ani Korošec
Opis izdelka

Abud iz Omdurmana
Abuda iz Omdurmana so vprašali, ali je bolje biti star ali mlad.
Odgovoril je tako: »Biti star pomeni, da imaš manj časa pred
seboj in več napak za seboj. Sami se odločite, ali je bolje tako
ali obratno.«
Sufijske zgodbe izpod peresa učitelja sufijske tradicije Idries Shah razvnemajo razmišljanje in razširjajo nova obzorja, ne zgolj v smislu poglabljanja, temveč novih povezav in preseganja ustaljenega načina razmišljanja.
Zgodbe so polne humorja, lepote, učiteljskih situacij, neverjetnih dogodivščin in občasno tudi žalosti. Nekatere so lažje razumljive, druge je treba prebrati večkrat. Nekatere so videti enoznačne, pogovor o njih pa razkrije, da imajo več možnih razlag.
Posebno pozornost si zasluži tudi zadnji del knjige, ki vsebuje zapise o pravilih poučevanja, učenja in razvoja, o sufijskem iskanju ter dvajset Bahaudinovih nasvetov.
Sufijska zbirka zgodb daje prednost izkušnji pred teorijo in strogimi sistemi urejanja ter klasificiranja. Avtor Idries Shah je bil učitelj sufijske tradicije in njen zapisovalec. V svojih delih je predstavljal sufizem kot vsesplošno obliko modrosti, ki ni omejena z religijo. Poudarjal je, da sufizem ni statična modrost, temveč se neprestano prilagaja času, prostoru in ljudem.